Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse av sidan, främst för kundvagnens och kassans funktioner. Du kan läsa mer om cookies här.
Vår cykelshop är tyvärr tillsvidare stängd för beställningar pga omstruktureringar, men vårt vintersortiment med sparkar och sparktillbehör går fortfarande att köpa via vår andra webbshop https://www.sparkshoppen.se/
Summa: 16,579 kr

Vanliga Frågor - Frikransar och kassetter

Hur ser jag skillnad på frikrans och kassett?


En frikrans


En kassett
Den största skillnaden mellan en frikrans och en kassett är hur de fästs på cykelns baknav. Frikransen gängas nämligen direkt på navet, medan kassetten skjuts rakt in mot hjulet på en s.k. "body", som i sin tur sitter fast i navet.

Man kan även skilja dem åt på utseendet. En frikrans har nästan alltid en fördjupning in i minsta drevet, medan änd-ytan på en kassett oftast är slät utan större ojämnheter.
(se bilderna)

Dessutom är en frikrans alltid ett enda stycke, till skillnad mot kassetter där bara de fem största dreven sitter ihop. För t.ex. en kassett med 7 drev är alltså de två minsta lösa, och på det minsta drevet på kassetten ligger även en bricka som ett lock och låser fast alltihop när den är monterad på navet.

Vårt utbud av frikransar och kassetter finner du härTillbaka till Vanliga Frågor
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkList

Cykelimporten i Gefle HB
Valbovägen 285, 818 32 Valbo
e-post: info@cykelimporten.se